Skip to content

Over Desray

Desray is al jaren een grote in het Nederlandse muzieklandschap. Nadat ze als 18-jarige de Soundmixshow won met haar vertolking van Anita Meyer kwam ze terecht in de stal van Joop van den Ende.

Als zangeres van 2 Brothers On The 4th Floor scoorde ze vervolgens meerdere wereldhits en treedt Desray nog steeds veel op in binnen- én buitenland.

2 Brothers on the 4th Floor

Het werk met 2 Brothers On The 4th Floor doet ze nog steeds graag. “Nineties-feesten leven ontzettend onder fans en staan garant voor gezelligheid. Zolang het publiek en wij het leuk vinden, gaan we daarmee door.

Het hoort bij mij maar het is niet meer mijn toekomst. Ik heb meer in me dan het zingen van dance-liedjes, wil ook werken aan nieuwe songs in de studio en lekker spelen met mijn band. De flow die ontstaat met een live band heeft iets “magisch”. Dus besloot Desray op zoek te gaan naar een eigen muzikale richting, een stijl die haar nieuwe energie zou opleveren.

0804-144807-0143_IH aangepast

Het verkennen van Country Muziek

Juist door haar veelzijdigheid was het vinden van een eigen richting niet makkelijk. Het heeft dan ook een paar jaar geduurd tot ze bij de kern kwam. “Ik wilde iets unieks bijdragen, een stijl die ik me eigen kon maken, en vooral vanuit mijn eigen passie en hart kunnen zingen.”

Op haar zoektocht ging ze terug naar haar roots, de muziek die haar ouders vroeger thuis draaiden: Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Eric Clapton, The Eagles. Maar Desray zocht verder, naar artiesten van nu.

Zo kwam ze terecht bij de countryband Rascal Flatts, in de VS een grote speler. Vrouwelijke inspiratiebronnen bleken zangeressen als Martina McBride, Dolly Parton, Bonnie Raitt, Carrie Underwood. Sheryl Crow en Melissa Etheridge.

Daarnaast ontdekte ze de serie Nashville, en dan vooral de muziek erin. “Mooie liedjes, die me raken. Dát soort muziek wilde ik ook maken.”

Ook nam ze een duet op met Richie McDonald van de legendarische countryband Lonestar en schrijft in Nederland met Tony Cornelissen (Kane, DI-RECT, Van Dik Hout). Met producer Patrick Drabe dook ze de studio in en samen zijn ze nu bezig haar nieuwe muzikale richting vorm te geven. In september 2022 zal haar nieuwe album gereleased worden.

Foto’s

Live

Fotoshoots